New arrivals

Το γούρι της Πρωτοχρονιάς- Ιδέες και συμβολισμοί

Το γούρι της Πρωτοχρονιάς- Ιδέες και συμβολισμοί

 Μια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της και το 2024 έρχεται ελπιδοφόρο να μας φέρει νέες εμπειρίες, όνειρα, ιδέες και μπόλικη τύχη. Είθισται στις γιορτές να χαρίζουμε στους αγαπημένους μας γούρια για μια Καλή Χρονιά, γεμάτα με τις θετικές μας σκέψεις και την αγάπη μας. Το Atmosphere Home επέλεξε για το 2024 τα πιο ωραία, πρωτότυπα και μοναδικά γούρια από διαφορετικούς καλλιτέχνες, υλικά και σχέδια.

 Τι συμβολίζει όμως το κάθε γούρι ανάλογα με το σχέδιο του; Θα βρείτε γούρια με σύμβολο το ρόδι, το κλειδί, το καράβι, το πέταλο και άλλα πολλά. Κάθε ένα είναι μοναδικό και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Κλειδί: Το κλειδί ως γούρι συμβολίζει την επιτυχία και το άνοιγμα κάθε πόρτας στις ζωές μας. Στην Αρχαία Ελλάδα τα κλειδιά είχαν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αντιπροσώπευαν το κλειδί της ζωής, που ξεκλείδωνε την “πόρτα” από την οποία περνούσαν οι ευχές τους προς τους θεούς. Ιδανική επιλογή για ένα νέο σπίτι ή γραφείο.

Ρόδι: Σύμβολο αφθονίας και καλοτυχίας από τα αρχαία χρόνια ακόμα. Η παράδοση θέλει να σπάμε ένα ρόδι την Πρωτοχρονιά για να έχουμε μια Καλή Χρονιά. Ιδανικό δώρο για τους αγαπημένους σας.

Καράβι: Ένα ελληνικό σύμβολο με πολλούς συμβολισμούς το καράβι αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για ένα νέο κατάστημα ή νέο σπίτι για να έχει μια ¨καλή πορεία¨.

Πέταλο: Το πέταλο ελκύει την καλή τύχη και διώχνει την κακή ενέργεια. Κρεμάστε ένα κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού σας.

Τράπουλα: Το αγαπημένο μας γούρι από τις συλλογές. Θα το βρείτε σε πολλές εκδοχές, κρεμαστό ή επιτραπέζιο. Συμβολίζει την ευημερία και τον πλούτο. Ιδανικό για σπίτι, γραφείο καινούριο μαγαζί.

Ότι και να επιλέξετε θα δοθεί με τις πιο όμορφες σκέψεις και ευχές από εμάς για τους αγαπημένους σας, ευχόμενοι η νέα χρονιά να βρει τον καθένα εκεί που ονειρεύεται και επιθυμεί!

Related Posts